PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Canis Lupus: De wolf
Als je meedoet aan de RPG van Feralis, speel je een wolf. Wolven zijn de meest voorkomende wezens die het land van Feralis bewonen. Ze komen in verschillende variaties voor, zowel in grootte, kleur en persoonlijkheid. We hebben een klein, handig gidsje geschreven om je kennis te laten maken met de wolven van Feralis.

Fysiek
Wolven zijn één van de grootste soorten hondachtigen. Reuen zijn wat forser in hun nek en schouders, terwijl de vrouwtjes meestal wat slanker en kleiner zijn. Wolven hebben een dikke, borstelige vacht die hun lichaam warm houdt tijdens de winter, en wat uitdunt in de zomer.
Wolven kunnen tot wel 50 km per uur rennen, maar ze zijn gespecialiseerd in het rennen van lange afstanden op lagere snelheid. Een wolf kan 50 tot 60 km per dag afleggen. Doorgaans zullen ze in hun eigen territorium blijven, maar zijn dus in staat om in rap tempo nieuwe gebieden te verkennen.
Wolven hebben genoeg kracht in hun kaken om botten te verbrijzelen. Hun hoektanden wijzen erop dat hun gebit erop gebouwd is om stukken vlees te verscheuren. Wolven eten meestal genoeg voedsel om een paar dagen door te kunnen gaan.

De wolven van Feralis kunnen maximaal 10 jaar oud worden. Hier een klein overzichtje met leeftijden en benamingen.
0 - 1 jaar: Pup, welp.
1 - 2 jaar: Jongwolf, jongvolwassene, puber.
2 - 6 jaar: Volwassene.
6 - 10 jaar: Oudere.

Uiterlijk
Wolven komen voor in een reeks kleuren. De meeste wolven zijn bruin met hier en daar crémekleurige en zwarte haren. De timberwolf is hier een voorbeeld van. Er bestaan echter ook zwarte, witte en rode wolven. Meestal zijn deze niet egaal van kleur en worden gesierd door vachttekeningen in een andere kleur. Uitzonderingen zijn buiten beschouwing gelaten. Onrealistische tekeningen zijn verboden.


Zwart - Grijs - Bruin - Rood - Wit


Wolven hebben ook zeer varierende oogkleuren. Hieronder staan enkele kleuren uitgebeeld, alhoewel het toegestaan is om je karakter lichtere of donkerdere ogen te geven.


Bruin - Oranje - Goud - Groen - Blauw - Grijs


Gedrag
Jagen – Wolven jagen zowel in groepen als alleen. Wanneer ze grote prooien proberen neer te halen zal het een groep van 3 tot 4 roedelleden zijn tot de hele roedel als het prooidier groot genoeg is. Op grote prooien jagen is gevaarlijk in je eentje, en resulteert meestal in vorm van gebroken botten, verwondingen door de hoeven en kan zelfs de dood tot gevolg hebben. Wanneer wolven in roedels jagen zal de roedel vrijwel altijd een verzwakt dier uitkiezen. Kleine prooien moeten zorgvuldig beslopen worden voordat de aanval ingezet wordt, want deze diertjes zijn leniger en in staat om een wolf voor te blijven.

Paren – De wolven in Feralis kunnen het hele jaar door paren, in tegenstelling tot wilde wolven. Toch zal niet elke paring uitlopen op pups, het teefje zal eerst loops moeten zijn voordat er nageslacht geproduceerd kan worden. De wolven in de RPG zijn monogaam, dat wil zeggen dat ze maar één partner tegelijk kunnen hebben. Wolven zijn rond 2 jaar geslachtsrijp, en kunnen één nestje per jaar werpen tot ze 8 jaar oud zijn.

Territoria – Wolven zijn erg territoriaal en roedels zullen doorgaands proberen om een stuk jachtgrond te claimen. De grenzen worden afgebakend met geursporen. Vreemdelingen worden vaak verjaagd uit het territorium, het is dus niet slim om als solitaire wolf een roedelgebied binnen te dringen.